Slide Ben jij op zoek naar een woongroep waar jij helemaal jezelf kunt zijn? Meer weten? Dan is Co-Coon iets voor jou! Begeleid wonen

Begeleid wonen

Co-Coon is gespecialiseerd in zorg en begeleid wonen. Op maat gemaakte persoonlijke zorg en begeleiding vinden wij heel erg belangrijk. Als kleinschalige woongroep kunnen wij optimaal rekening houden met  jouw persoonlijke wensen.

Vanuit een huiselijke, veilige en vertrouwde woonomgeving bieden wij professionele individuele begeleiding en groepsbegeleiding, die is toegespitst op jouw wensen en behoeften.

Co-Coon is gevestigd in gemeente Nuth. Onze woongroep ligt in een nette woonwijk en midden in de samenleving. Het wooncomplex bevindt zich op loopafstand van belangrijke voorzieningen zoals het winkelcentrum, arts, apotheek en het bus- en treinstation.

De gemeenschappelijke ruimtes zoals de woonkamer, de keuken en de ontspanningsruimte zijn zorgvuldig en smaakvol door Co-Coon ingericht. In de gemeenschappelijke ruimtes bevinden zich allerlei ontspanningsvoorzieningen. In onze sfeervolle woongroep kun je jouw kamer naar eigen smaak en inzicht met je eigen spullen inrichten, zodat je je echt thuis zult voelen. De privé vertrekken zijn voorzien van een wasbak met spiegel, kabel TV aansluiting en er bestaat de mogelijkheid om op de kamer een eigen koelkastje te krijgen, indien gewenst.  Rondom het pand bevindt zich een ruime tuin, die ter ontspanning dient, maar waar ook voor een deel eigen groente en fruit door de bewoners zal wordt verbouwd. Verder zijn er stallingen voor fietsen en bromfietsen aanwezig. In en rondom het pand is er een snelle WIFI internetverbinding!

Wij staan altijd voor je klaar en willen samen met jou werken aan het vergroten van jouw zelfstandigheid. Binnen ons zorgconcept wordt daarom een zekere mate van zelfredzaamheid en motivatie van je verwacht. Je bent onderdeel van de groep. Dat houdt o.a. in dat je naast je eigen slaapkamer ook helpt bij het onderhouden van de gemeenschappelijk ruimtes, je af en toe helpt bij het koken en dat je onder begeleiding boodschappen gaat doen. Daarnaast verwachten wij dat je gemotiveerd bent om deel te nemen aan groepsactiviteiten. Bovendien sporen wij je aan om er een actief en gezonde levensstijl op na te houden. Met gezonde voeding en beweging brengen wij jouw leven in balans.

Ben je inwonend bij Co-Coon? Dan krijg je op maat gesneden zorg en begeleiding die jou helpen bij de praktische kant van het leven. Je krijgt o.a. hulp met persoonlijke verzorging, schoonmaken en andere dagelijkse bezigheden. Je krijgt van meerdere begeleiders ondersteuning, waarbij één begeleider wordt aangewezen als jouw mentor. De mentor is jouw aanspreekpunt binnen Co-Coon. Jouw mentor helpt jou met hulpvragen die betrekking hebben op werk, dagbesteding, opleiding en administratie. Jouw mentor helpt jou wanneer het niet lukt en behartigt jouw belangen binnen en buiten de woongroep!

Aanmeldtraject

Ben je benieuwd naar wat Co-Coon voor jou kan betekenen en overweeg je om bij ons te komen wonen? Neem contact met ons op! Wij nodigen jouw graag uit om nader kennis te komen maken.

Tijdens het kennismakingsgesprek wordt bekeken wat jouw hulpvragen en verwachtingen zijn. Op basis daarvan kijken wij of jouw hulpvragen aansluiten bij ons zorgconcept en schatten wij in of jij in onze woongroep past en omgekeerd. Zo ja, dan volgt een traject waarin wij met jou de praktische zaken rondom jouw plaatsing in onze woongroep gaan regelen.

Wil je graag een keer een kijkje komen nemen bij Co-Coon? Gebruik dan de onderstaande button om contact met ons op te nemen.

Contact

Co-Coon B.V.
De Ping 36
6361 AS Nuth

045 711 62 85

Over ons

Woongroep Co-Coon heeft de ambitie om met een frisse kijk en aanpak zorgverlening te bieden aan volwassenen met een lichte tot matige verstandelijke beperking en/of een psychische stoornis. Onze primaire taak is het bieden van constructieve ondersteuning aan mensen die niet, of slechts deels, in staat zijn om zelfstandig het dagelijks leven praktisch in te vullen.